Χαιρετισμός Προέδρου 2016

 

Πέρασαν κιόλας 32 χρόνια από τότε που ιδρύσαμε στα Λιβάδια τον Εκπολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Λιβαδίων Χίου «Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΥΡΟΣ».

Στα 32 χρόνια αγώνων, προσπαθειών και διαρκούς παρουσίας στα πολιτιστικά πράγματα της Χίου, και όχι μόνο, κατορθώσαμε να δώσουμε το στίγμα μας και να καταστήσουμε το «ΓΕΩΡΓΙΟ ΒΟΥΡΟ» έναν από τους πλέον ενεργούς και δραστήριους πολιτιστικούς φορείς του νησιού μας.

Με ξεκάθαρες απόψεις και στοχευμένες ενέργειες υπηρετούμε όλα αυτά τα χρόνια τον πολιτισμό της πατρίδας μας, παράγοντας συγχρόνως και πολιτιστικό έργο στον τόπο που μας γέννησε και μας τρέφει.

Χωρίς εκπτώσεις σ’ αυτά που πιστεύουμε υπηρετούμε με πάθος τη διαφύλαξη και διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και εθνικής μας συνείδησης και ταυτότητας με σεβασμό σε ό,τι μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας, προσπαθώντας να εμφυσήσουμε το πνεύμα αυτό με αβίαστο τρόπο τόσο στη νέα γενιά όσο και στους ενήλικες.

Συγχρόνως υπηρετούμε κάθε μορφή τέχνης που ανεβάζει τον άνθρωπο σε υψηλά επίπεδα και τον απαλλάσσει από τη μιζέρια και την οπισθοδρόμηση.

Η εποχή που ζούμε είναι δύσκολη και κάνει το έργο μας ακόμη δυσκολότερο. Δε γνωρίζουμε μέχρι ποιο βαθμό τα έχουμε καταφέρει. Αγωνιζόμαστε όμως με ανιδιοτέλεια και πηγαία διάθεση πιστεύοντας ότι ο σπόρος που σπέρνουμε θα βρει έδαφος να ριζώσει.

Στα 32 χρόνια ζωής του Συλλόγου μας πέρασαν από τα πολιτιστικά μας εργαστήρια των παραδοσιακών χορών, της παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής, του κεντήματος, της ζωγραφικής, των εικαστικών, της χορωδίας, του μοντέρνου και κλασικού χορού, της σχολής γονέων και άλλων καλλιτεχνικών εργαστηρίων χιλιάδες άνθρωποι, παιδιά, νέοι και ενήλικες. Πραγματοποιήσαμε πάμπολλες πολιτιστικές εκδηλώσεις κάθε μορφής και πλαισιώσαμε κάθε πολιτιστική εκδήλωση στην οποία μας προσκάλεσαν. Οργώσαμε όλη την Ελλάδα με τα χορευτικά μας συγκροτήματα, μεταφέροντας τον πολιτισμό της Χίου, της  Μικράς Ασίας και του Αιγαίου σε κάθε γωνιά της ελληνικής γης.

Σήμερα, που ως κοινωνία εκτός από την οικονομική κρίση αντιμετωπίζουμε και κρίση αρχών και αξιών και κυρίαρχη θέση κατέχουν η ιδιώτευση, ο ατομισμός, η καταναλωτική μανία, η καταπάτηση κάθε αξίας ζωής, ο ευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ο μη σεβασμός σε ό,τι παραλάβαμε από τους μακρινούς αλλά και τους κοντινούς μας προγόνους, ο «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΥΡΟΣ» μάχεται και αγωνίζεται για κάθε ωραίο και ευγενικό για κάθε ελληνικό και πανανθρώπινο και συνάμα αντιστέκεται στην επιβαλλόμενη παγκοσμιοποίηση αρχών και ιδεών.

Αξιότιμοι κύριοι και αξιότιμες κυρίες, συστρατευτείτε μαζί μας και βοηθήστε μας να συνεχίσουμε περισσότερο δυνατοί και περισσότερο ενισχυμένοι.

Σας ευχαριστούμε μέσα απ΄ την καρδιά μας.

 

 

Λουκάς Αμπελιώτης

Πρόεδρος Δ.Σ.

Hits: 42

4 thoughts on “Χαιρετισμός Προέδρου 2016

  1. Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in and view the post's comments. There you will have the option to edit or delete them.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *