Τα τραγούδια της ζωής μας-απόσπασμα από την εκδήλωση

Ο σύγχρονος άνθρωπος, ενώ διαθέτει όλα τα μέσα για να κάνει τη ζωή του πιο εύκολη, δυστυχώς δεν έχει κατορθώσει να εξασφαλίσει χρόνο για τον εαυτό του. Οι ρυθμοί της ζωής τον παρασύρουν και συχνά τον οδηγούν στην απομόνωση και την αποξένωση. Άλλες φορές, ακόμα και τον λίγο ελεύθερο χρόνο δεν ξέρει να τον διαχειριστεί δημιουργικά και ευεργετικά για την ψυχή του, να ψυχαγωγηθεί με την ακριβή έννοια του όρου. Γιατί, τι άλλο είναι ψυχαγωγία παρά μια δραστηριότητα που ευχαριστεί, διοχετεύει τη δημιουργική ενέργεια ενώ ταυτόχρονα όχι μόνο προκαλεί ευεξία και ανανεώνει τον άνθρωπο ως ολότητα, αλλά πυροδοτεί νέες πηγές δύναμης και ενεργητικότητας;

      Είναι αναμφισβήτητο ότι η ενασχόληση με την τέχνη αποτελεί μια γνήσια μορφή ψυχαγωγίας και εν προκειμένω η συμμετοχή σε μια χορωδία είναι από τις πιο δημοφιλείς. Συνδυάζει τη μουσική με το τραγούδι μέσα στο πλαίσιο της επικοινωνίας και της  συνύπαρξης των μελών της μέσα από μια αγαπημένη ασχολία, τους στόχους που θέτουν, τις εμπειρίες που μοιράζονται, την αγωνία για ένα όλο και καλύτερο αποτέλεσμα.

Με τις σκέψεις αυτές η χορωδία του «Γεωργίου Βούρου»,  εμφανίστηκε την Τετάρτη 3 Μαΐου στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου, με ένα πρόγραμμα αφιερωμένο σε σύγχρονους Έλληνες δημιουργούς, ποιητές, στιχουργούς και συνθέτες, οι οποίοι με τα έργα τους σφράγισαν τον νεότερο ελληνικό πολιτισμό και γαλούχησαν τις νεότερες γενιές  με καθετί το υψηλό, το ωραίο και το ελληνικό.

    Πρόεδρος Δ. Σ.                                                                               Λουκάς Αμπελιώτης

 

Παρακολουθήστε απόσπασμα από την εκδήλωση.


Views: 1