Σεμινάριο πρώτων βοηθειών στο «Γεώργιο Βούρο»

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε στις αίθουσες του Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Λιβαδίων «Ο Γεώργιος Βούρος» σεμινάριο «Πρώτων Βοηθειών» από τους διασώστες του ΕΚΑΒ.

Στην έναρξη του σεμιναρίου χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Λουκάς Αμπελιώτης, ο οποίος ευχαρίστησε την κ. Ελένη Μαυρονικόλα, που με πρωτοβουλία της υλοποιήθηκε το σεμινάριο αυτό, τα μέλη του Δ.Σ, που με τη συμμετοχή τους στήριξαν τη δράση αυτή, καθώς και τα μέλη και τους φίλους του «Γεωργίου Βούρου» , που το παρακολούθησαν. Επεσήμανε τη μεγάλη σημασία αυτής της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αφού οι συμμετέχοντες αποκτούν γνώσεις που μπορούν να αποβούν σωτήριες για κάποιο συνάνθρωπό μας που κινδυνεύει. Τέλος ευχαρίστησε τους κ. Μπανάβελο Παναγιώτη, Κοσμά Κωνσταντίνο και Σκουλούδη Γεώργιο, διασώστες του ΕΚΑΒ, που πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά, για να μεταδώσουν τις γνώσεις τους πάνω στο αντικείμενο αυτό.

Ακολούθησε προβολή με πληροφορίες διάσωσης ατόμων που χρειάζονται βοήθεια και στη συνέχεια οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, παρακολούθησαν και εξασκήθηκαν στη διάσωση-διαχείριση καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, με ή χωρίς τη χρήση απινιδωτή.

Τέλος, οι 28 συμμετέχοντες ευχαρίστησαν και συνεχάρησαν τούς διασώστες τού ΕΚΑΒ για την ευγενική και πλήρως κατατοπιστική προσφορά τους.

Views: 5